Start opnamen nieuwe dramaserie De Maatschap

PERSBERICHT

 

18-01-2016

 

Start opnamen nieuwe VPRO-dramaserie De Maatschap

 

Dutch Mountain Film en de VPRO zijn deze maand gestart met de opnames van De Maatschap, een vierdelige dramaserie voor NPO 2 die later dit jaar wordt uitgezonden le viagra en belgique. De hoofdrollen in deze nieuwe serie worden gespeeld door Pierre Bokma, Maarten Heijmans, Guy Clemens, Daan Schuurmans, Diederik Ebbinge, Xander van Vledder en Katelijne Verbeke. De regie is in handen van Michiel van Jaarsveld.

 

Voor De Maatschap hebben de schrijvers Hein Schütz en Alma Popeyus zich laten inspireren door de familiegeschiedenis van een bekende Nederlandse advocatenfamilie. Van de grond af bouwt de jonge Matthias Meyer een advocatenimperium dat in het naoorlogse Nederland zijn weerga niet kent. Niet alleen dat, hij bouwt een familie. Een hecht gezin, één tegen de wereld. Zijn vier zonen zullen zijn inzet, zijn flair en zijn intelligentie verder uitdragen. Met z’n vijven trotseren de Meyers de boze buitenwereld maar de vanzelfsprekende loyaliteit van de vier zoons aan hun vader en aan elkaar, wordt van binnenuit ondermijnd. Naast deze familiegeschiedenis gaat De Maatschap over de ontwikkeling van de (straf)advocatuur in Nederland.

Zowel scenarioschrijvers Hein Schütz en Alma Popeyus als regisseur Michiel van Jaarsveld hebben hun sporen verdiend op het gebied van dramaseries voor de televisie. Van Jaarsveld was eerder verantwoordelijk voor succesvolle serie Stellenbosch en recent de serie Sams Kerst. Schütz en Popeyus zijn bekend van onder andere bekroonde series als Eileen, De Enclave en Offers . Dutch Mountain Film produceerde eerder de veel bekroonde dramaserie Den Uyl en de affaire Lockheed en films als Kauwboy, en De Dominee.

 

De Maatschap komt tot stand met steun van het Mediafonds

 

 

 

Voor meer informatie – niet voor publicatie:

 

VPRO Communicatie

Jan Willem van Hofwegen

088 205 8266

j.van.hofwegen@vpro.nl

 

 

Posted on January 18, 2016 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Back to Top